We zijn hard bezig met onze nieuwe site!

Bureau

Michael van Schaik

michaelMichael studeerde grafisch ontwerpen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en liep stage in Berlijn, bij ontwerpbureau Scrollan waar hij de website voor ontwikkelde (die ge-nominiert werd voor de Designpreis Der Bundesrepublik Deutschland). Daarna liep hij stage bij nieuw-media-collectief Airplant in Amsterdam, dat vervolgens besloot ieder z'n eigen weg te gaan (had niets met hem te maken).

Al tijdens zijn afstuderen op de academie richtte Michael zich op het Web en programmeren. Hij studeerde af met een functioneel ontwerp voor een nieuwe webbrowser, het Archusbrowser project, en een interactieve installatie waarmee straatbeeld wordt geanalyseerd middels sonification, De Akoestische Stad. Zijn studie Media Design aan het Piet Zwart Institute was een logische volgende stap. Daar ontdekte hij de wereld van de Open Source software en Open Standards, sindsdien een grote passie. Ook ontving hij hier formele training in de wereld van programmeren, door MIT-er Michael Murtaugh en heeft hij Linux servers leren beheren van Linux-hacker Calum Selkirk.

Na behalen van zijn master richtte hij Restruct op waarmee hij gedurende enkele jaren werkte aan websites, applicaties en de technische kant van bijzondere interactieve projecten. Hij werkte onder andere voor, en met: TD Architects (Theo Deutinger), D66/Factor66, ReMARKS (Gabrielle Marks), Studio Rogério Lira, Archined.nl, RespectHuis.nl en Studio Renate Boere. Hij ontwikkelde daarnaast zijn eigen Content Management System (CMS Kobold), met een focus op gebruiksvriendelijkheid. Ook is hij sinds 2008 parttime docent op de Willem de Kooning Academie (Willem de Kooning Academie/Crosslab).

View Michael van Schaik's profile on LinkedIn

Hou mij op de hoogte!