We zijn hard bezig met onze nieuwe site!

D66 - factor66 t-shirt ontwerpen

Url:
http://www.factor66.nl/factor66/ontwerper-van-de-shirts/
http://www.factor66.nl/factor66/verzin-een-pakkend-onderschrift/

Samenwerkingen:
Moon grafisch ontwerp
Leonie Hoebe

Realisatie:
2010

Medium/Discipline:
T-shirt ontwerp

Techniek:
Zeefdruk / SVG (open source vector)

Michael is D66-lid, en was natuurlijk erg enthousiast toen hij gevraagd werd door het Landelijk Bureau om een shirt te ontwerpen voor Factor66. Een leuk shirt, dat linkt aan het gedachtegoed van D66 maar niet direct als zodanig herkenbaar is. Liefst binnen de thema’s duurzaamheid en onderwijs. Kernwaarden: anders, mensen, toekomst, durven, doen & kiezen. Uit de brainstorm bij D66, met de andere uitgenodigde ontwerpers (Leonie Hoebe & Leung Wong/Moon), kwamen al snel enkele leuke ideeën: onder andere de kiem voor het windmolen-shirt is daar gelegd.

Met dit idee is hij verder aan de slag gegaan en vanuit dit oogpunt zijn de overige shirts ontworpen, waarbij telkens verbindingen gemaakt zijn tussen de ‘klassieke’ Hollandse identiteit en nieuwe innovaties. Het aanhalen, her-doen van oerhollandse waarden. Bijvoorbeeld de sprinkhaan als alternatieve voedselbron. Deze is maar liefst tien keer zo efficiënt en dus minder belastend dan onze vertrouwde Hollandse koe!

Verder in de serie: een electrische auto als vervanger voor het Hollandse Dafje (mobiliteit) en natuurlijk de spaarlamp als alternatief voor de Philips-gloeilamp (innovatie).